Foto: SVT

Ytterligare en mansmottagning ska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för Järva mansmottagning har varit stort och målet är nu att öppna ytterligare en liknande mottagning, det skriver tidningen mitti.

– Vi ser ett tydligt behov och vi har patienter som undrar varför vi bara finns i Rinkeby, säger Erik Gustavsson, enhetschef på Järva mansmottagning, till tidningen.

Tanken är nu att man ska öppna en till mottagning i södra Stockholm i höst och att den, tillsammans med den i Rinkeby, bildar Stockholms mansmottagning.

Letar lokal i Skärholmen

Exakt var den nya mottagningen ska ligga är inte klart men just nu letar man efter lokal i Skärholmen med omnejd, skriver mitti.

Järva mansmottagning drivs av landstinget och har funnits i Rinkeby sedan 2003. På mottagning får män hjälp med alla typer av sexuella problem. Det finns bland annat en ”kondomeria”, ett kondomrum, där syftet är att göra kondomer till något lustfyllt.

Tillgänglighet är viktigt

Erik Gustavsson säger till mitti att det kommer män från hela Stockholm till mottagningen i Järva.

– I sådana här sammanhang är närhetsprincipen viktig. Folk blir mer motiverade att ta sig till mottagningen om den är lättillgänglig, säger han, till mitti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.