Den missade medicinen

Uppdaterad
Publicerad

Den här hjärtmedicinen var livsviktig för Ingemar ”Skrot-Nicke” Gustavsson. Men det missade kommunens internutredning.

Blekingenytt kan i dag avslöja nya turer kring Ingemar ”Skrot-Nicke” Gustavssons död.

I den internutredning som kommunens handikapp- och socialförvaltningar gemensamt gjort kring det uppmärksammade dödsfallet på Rosenbom konstaterades att Ingemar Gustavsson inte haft någon hjärtmedicin.

Skrot-Nickes död

Blekingenytt kan i dag avslöja att den uppgiften inte stämmer. Ingemar Gustavsson åt sedan slutet av april i fjol hjärtmedicinen Nitromex.

– Medicinen var livsviktig för honom, säger överläkare Lennart Schoerner, läkaren som skrev ut receptet.

Ingemar Gustavssons bror är förvånad över missen i kommunens utredning.

– Medicinen stod vid hans säng, när jag efter att han avlidit kom dit för att städa på rummet. Det gick inte att missa det, den var fullt synlig, säger han.

Det var i december förra året som Ingemar Gustavsson tillfälligt vräktes från sitt rum på Rosenbom. Orsaken var att han samma kväll ska ha slagit till en man i personalen.

Omgående byttes låset till dörren ut.

– När det är kyligt ute är det särskilt viktigt att han har snabb tillgång till sina mediciner, säger Lennart Schoerner.

Ändå fastslår kommunens utredare – efter att i flera veckor ha granskat ärendet – att det inte finns någonting som tyder på att Ingemar Gustavsson haft behov av hjärt- och kärlkrampsmediciner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skrot-Nickes död

Mer i ämnet