De äldre styr över vardagen

Uppdaterad
Publicerad

På äldreboendet Garvaregården i Kyrkhult låter man de boende vara med och bestämma över sin vardag. Av den anledningen har man fått föreningen BraVås hedersutmärkelse för bra vård.

Var sjätte vecka träffas de boende för att prata om saker de vill ändra på. Det kan vara allt från när man vill ha sin duschtid, städning på rummet eller som när den nyinflyttade Assar Kärregård tyckte att personalen betedde sig konstigt.

– Det var en boende som avlidit och det märkte han på oss i personalen. Så då satte vi oss och diskuterade på ett boenderåd och bestämde hur vi ska meddela när någon går bort, säger Eva Sunesson, tidigare enhetschef på Garvaregården och nu projektledare.

För arbetet med de äldres inflytande har arbetsgruppen på boendet fått föreningen BraVås hedersutmärkelse för bra vård för äldre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.