Genrebild. Foto: TT

Anmälan om vriden testikel på åttaåring

Publicerad

Blekingesjukhuset anmäler sig själv enligt lex Maria eftersom det dröjde innan man upptäckte och opererade en vriden testikel på en åttaåring.

Under hösten sökte pojken hjälp flera gånger på akuten och på sin vårdcentral, då han hade buksmärtor. Han undersöktes av flera läkare och de trodde att det rörde sig om ett ljumskbråck.

Efter att svullnaden i ljumsken tryckts bort blev pojken bättre och han fick då åka hem. Men 12 timmar senare återkom pojken eftersom svullnaden tilltagit igen. Han hade då ännu mer ont.

Nu beslutades om operation eftersom det visade sig att ena testikeln hade vridit sig och blodförsörjningen till den hade strypts. Testikeln fick opereras bort, eftersom den inte gick att rädda.

Blekingesjukhuset ser allvarligt på händelsen och gör därför en lex Maria-anmälan till Inspektionen till vård och omsorg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.