Åtgärder mot langning inte tillräckliga

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Sweden Rock Festival har vidtagit åtgärder för att motverka fylleri och langning inne på festivalområdet så är länsstyrelsen fortfarande inte nöjd.

Hela festivalområdet på Sweden Rock kan liknas vid ett enda gigantiskt serveringstält. Besökaren kan köpa sin öl, vandra omkring med den eller sälja vidare till underåriga. Och det strider mot alkohollagen, menar länsstyrelsen. Man hade hellre sett flera avgränsade serveringsområden med en striktare kontroll.

– Vi skulle föredra att man har öltält och många fler av dem, säger Lars Olsson, samhällsutvecklingschef på länsstyrelsen i Blekinge.

Sweden Rock Festival

Men Sweden Rock har såväl polis och alkoholhandläggare bakom sig. Att göra hela festivalen till en enda stor dryckeszon minskar trängsel, köer och ökar den enskildes säkerhet.

Heléne Björklund (S), kommunalråd i Sölvesborg, är inte oroad.

– Jag har sett hur väl det fungerar här och är inte det minsta bekymrad, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet