Barn stämplar in på fritids

Uppdaterad
Publicerad

I Jämjö stämplar barnen på fritids in och ut när de kommer och går. Med hjälp av en surfplatta klickar barnen in sig när de är på plats. Syftet är att minska pappersarbetet för personalen.

När 9-åriga Carolina Ström Renud kom till fritids i dag fick hon stämpla in sig i i den nya surfplattan som fritidsgården i Ramdala skaffat sig.

– Man trycker på sitt namn och då kommer man in. Då blir det en glad gubbe. När man går hem trycker man igen och då blir det ett hus, berättar hon.

Slipper pappersarbete

Instämplingssystemet är ett nytt projekt som startat påi Jämjö skolområde. I surfplattan finns alla barn inlagda och även föräldrars scheman och tider för när barnen ska lämnas och hämtas.

– Vi slipper nu pappersarbetet att sitta och skriva alla scheman för hand. Den tiden kan vi nu istället lägga i barngrupperna, säger fritidspedagog Erika Götharson.

Hör barnen själva berätta om instämplingssystemet genom klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.