Tim Brithén lämnar Olofströms IK och erästts av Andreas Svensson.

Brithén lämnar OIK

Publicerad

Olofströms IK sparkar tränaren Tim Brithén – trots att laget ligger tvåa i serien.

– Vi har haft olika syn på hur verksamheten ska skötas, säger sportchefen Simon Skoog.

Brithén värvades inför säsongen och hämtades närmast från Linköpings organisation. Han beskrevs då av Blekingeklubben som en ”ambitiös och målmedveten” tränare. Men tiden i Olofström har inte blivit som förväntat – vare sig för Brithén själv eller för föreningen. Under en försäsongsmatch blev Brithén nerslagen i båset av en av lagets stjärnor, Eric Przepiorka.

Olofström tecknade ett tvåårskontrakt med Brithén, men avtalet har nu sagts upp och enligt Simon Skoog har det skett på ömsesidiga grunder.

– Vi är inte fullt ut nöjda och Tim har väl också känt att det inte blivir riktigt så som han hade tänkt sig. Han har haft familjen i Olofström och det är många bitar, också utanför ishockeyn, som ska fungera.

Svensson tar över

Lagets assisterande coach, Andreas Svensson, leder laget i kvällens hemmamatch mot Nittorp. Om han blir en permanent lösning eller om OIK jagar en helt ny tränare kan Simon Skoog inte ge svar på:

– Tills vidare är det Andreas som har huvudansvaret.

Enligt sportchefen är en av orsakerna till att Tim Brithén tvingas lämna att han inte fått truppen att fungera som ett kollektiv.

– Det har varit för mycket fokus på de individuella bitarna. Sportsligt sett har det gått okej, men man måste också ha klart för sig att vi också har den kanske starkaste truppen i hela serien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.