Cancersjuka Therese får sin drömresa

Uppdaterad
Publicerad

Cancerdrabbade Therese Karlsson från Fågelmara i Blekinge bloggade om sin semesterdröm. Efter en insamling på internet kommer den att gå i uppfyllelse.

Therese Karlsson fick första cancerbeskedet 2010 och hon har sedan dess kämpat mot sjukdomen. Idag har hon metastaser i bland annat levern och skelettet. På sin blogg skriver hon om hur det är att leva med cancer och det var efter ett inlägg där hon berättade om sina drömmar att få se sina barn ta studenten och få resa till Orlando i USA som en vän började en insamling till resan på sociala medier. Efter knappt tre veckor hade det kommit in 70.000 kronor.

– Det är så stort att ta in att jag ska få komma till mitt drömresmål, säger Therese Karlsson och fortsätter, jag fattar det inte ännu!

På resan ska de försöka hinna med bland annat Disneyworld och Universal studios, men allt får gå i ett lugnt tempo.

– Jag har gått på cellgift sedan 2013 så då blir kroppen sliten. Men barnen får ju ett fantastiskt minne tillsammans med mig för en dag så finns ju inte jag längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.