Foto: Jonas Gustafsson/Bildbyrån

Chippen klar för Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson är klar för superettans bottenlag Mjällby. Han har skrivit på ett kontrakt som löper säsongen ut och som ger honom 3.000 kronor.

35-åringen, som har spelat 66 matcher i Mjällbytröjan och 79 A-landskamper, är spelklar till söndagens match på Strandvallen mot topplaget Sirius. Förra året spelade han med Mjällby under hösten, vilket han nu också kommer att göra det här året.

– Han får minimilönen, 3.000 kronor, för hela perioden. Jag kan lova att Chippen inte gör det här för pengarna, säger Jörgen Martinsson, Mjällbys klubbchef.

”Ger energikick”

Förra veckan kontaktade Chippen moderklubben och sa att han var hemma i Hällevik och kunde komma och träna, vilket han också gjorde.

– Vi har haft kontinuerlig kontakt och redan förra året gav han ett löfte om att spela med oss igen, så länge kroppen höll, säger Jörgen Martinsson.

Vad betyder det att ha Chippen i laget?

– Han bidrar med en unik spelarglädje och han har stor erfarenhet. Det här blir som en energikick för laget. Dessutom är han en publikmagnet.

Hur bra är hans form?

– Den har varit bättre, men han ser pigg ut. Sedan är det upp till tränarna att formera laget.

Så det är inte säkert att han platsar i startelvan?

– Det får vi se helt enkelt.

Ännu ett nyförvärv

Under tisdagen gjorde Mjällby klart med ytterligare ett nyförvärv, före detta AIK- och Bursaspor-spelaren Teteh Bangura. Landslagsanfalleren från Sierra Leone har skrivit på för spel säsongen ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.