”Det är ingen rolig läsning”

Uppdaterad
Publicerad

Ansvariga politiker ska nu djupstudera Skolinspektionens material för att sedan ta fram förslag till åtgärder.

– Det är ingen rolig läsning, säger socialdemokraten Chatarina Holmberg.

Ansvariga politiker tar till sig av kritiken från Skolinspektionen, men menar att man måste få chansen att djupstudera materialet innan man kan kommentara det ytterligare.

– Men det är ingen rolig läsning, säger kunskapsnämndens ordförande Chatarina Holmberg (S).

– Man kan däremot välja att se det positivt. Det positiva är att vi nu får rätt många förbättringspunkter att jobba med, fortsätter hon.

”Ny majoritet”

Skolinspektionen menar i sin kritik att ansvariga politiker saknar en tydlig bild av skolans verksamhet och vilka behov av utveckling och resurser som finns.

– Vi tog över den 1 januari och blev då en ny majoritet och vi är många nya som klivit in i nämnden. Vi vet att vi har en hel del utmaningar att jobba med, men vi måste få chansen att djupstudera det här och se vad det är. Nu har vi fått ett gediget material. Det är de kommentarerna jag kan ge just nu, säger Chatarina Holmberg.

Hon berättar dock att hon redan i dag har haft ett möte med tillförordnad förvaltningschef och att hon då sagt att det ska finnas ett förslag till åtgärder till nästa nämnd den 24 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.