En festivaldag ingen glömmer

Uppdaterad
Publicerad

En egen dag med musik, dans, hoppborgar – och autografjakt. Så såg programmet ut på barnens första Sinnefestival i Karlskrona.

Det blev en på många sätt minnesvärd dag för de omkring hundra skolelever med olika funktionshinder som i dag för första gången träffades för gemensamma aktiviteter i Wämöparken i Karlskrona. Det blev tid för både nya vänskaper och en hel del kära återseenden och så det kanske allra bästa – möjligheten att få träffa några av stans mest populära idrottsstjärnor, som naturligtvis ställde upp med autografer.

Bakom arrangemanget stod särskolorna som fått hjälp med finansieringe av välgörenhetsorganisationen Lions. 

– Det går inte att ta miste på glädjen hos barnen här. För deras sociala liv är det här jätteviktigt, säger läraren Peter Synnermark, som organiserat dagen.

Alex Svensson var en av dem som särskilt uppskattade att få mäta sina krafter i matcher mot några av kommunens elitidrottspersonligheter.

– Jag kommer tillbaka nästa år. Utan tvekan, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.