Foto: TT

Poliser erbjuds julbonus på 5.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Över jul- och nyårshelgen tvingas polisen i Region Syd erbjuda sina anställda en julbonus för att få ihop tillräckligt med personal.

Vid millennieskiftet erbjöd polisledningen sina anställda en bonus för att få in personal, då man förväntade sig att det kunde uppstå problem. Och nu tvingas man göra det igen, för att kunna ha en rimlig bemanning under jul- och nyårshelgen. 5.000 kronor per polis erbjuds till den som frivilligt väljer att avstå julfirandet.

– Det är extremt ovanligt, men vi har i alla fall fått tillräckligt många som nappat på erbjudandet, säger Jonas Nimborn, Polisförbundets ordförande i Blekinge.

”Tär oerhört hårt”

Polisen har sedan länge slagit larm om brister i samband med den stora omorganisationen. Och Alma-insatsen i Malmö tar ytterligare krafter.

– Vi måste ha förstärkning med upp emot 100 personer varje vecka för att hjälpa till i Skåne med flyktingarna, och det tär oerhört hårt på personalen, säger Jonas Nimborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.