Familjeskäl ligger bakom beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Den nyfödde sonens svåra sjukdom fick Timo Leinonen, 38, att till slut bestämma sig.

Den finske succémålvaktens karriär som spelare är över – nu blir han i stället ungdomstränare i Karlskrona HK.

Leinonen fanns själv på plats vid dagens presskonferens där klubben meddelade att den av fansen hyllade målvakten, med omkring 140 seriematcher för KHK på meritlistan, inte följer med som spelare till SHL.

Det var en tagen Timo Leinonen som berättade om det svåra beslutet att nu avsluta den aktiva karriären som spelare.

– När vi kom till Karlskrona så tänkte familjen stanna i tre år. Nu är det fem år sedan vi kom hit. Och som det känns så kan det bli att vi stannar för gott.

Efter presskonferensen skyndade den 38-årige målvakten iväg utan att svara på frågor. Förklaringen är att den privata situationen i familjen varit pressad sedan sonen Leo föddes i våras.

Den första tiden blev påfrestande för familjen som tillbringade sju veckor i Lund med den nyfödde. Krisläget fick Timo Leinonen att själv fundera över framtiden som professionell  ishockeyspelare.

– Hockeyn har funnits där för mig hela livet, men det som hände hjälpte mig med beslutet att avsluta spelarkarriären, säger Leinonen i en intervju på klubbens hemsida.

Han har fått ett erbjudande om att stanna i klubben som målvaktstränare för juniorer och som deltidsanställd på marknadssidan och säger till klubben att familjen sedan tre veckor är hemma i Karlskrona igen men fortfarande i kontakt med sjukvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.