Felicia Radovan uttagen till OS-kval

Uppdaterad
Publicerad

Rugbytalangen Felicia Radovan från Ronneby som hjälpte det svenska landslaget till brons i rugby-EM i Litauen är uttagen till landslaget som ska kvala till OS.

Eftersom Felicia Radovan är under 18 år har Svenska rugbyförbundet sökt dispens för henne, något som det också gjorde under EM.

I EM i Litauen var hon med i startsjuan alla sex matcher och gjorde fyra försök (”mål”, red. anm.). Hon tror att hennes insats ledde till att hon blev uttagen till OS-truppen. 

– Det känns otroligt spännande och roligt. Jag visste inte om jag skulle bli uttagen, men tror att EM-insatsen gjorde att jag blev det, säger hon.

Sverige möter Finland, Holland och Italien under OS-kvalet i Lissabon den 18 till 19 juli. Turneringen spelas i tre grupper och lagen som slutar etta och tvåa i alla grupper går vidare till kvartsfinal på söndagen.

– Det krävs ganska mycket att nå ett OS, men jag hoppas verkligen att vi gör det, säger Felicia Radovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.