Guldtränare värvas av KRIF

Publicerad

Nu står det klart att målvaktstränaren Anders ”Ankan” Svensson värvas till KRIF från SM-guldvinnarna Växjö. Det är första gången laget har en målvaktstränare.

– Kul och viktigt att ”Ankan” vill vara med i staben. Att vi får in en så pass rutinerad tränare blir viktigt för våra unga målvakter, säger Sportchef Mikael Johansson.

”Ankan” har en gedigen bakgrund som målvaktstränare:

  • Steg 3-utbildad målvaktstränare
  • Distriktsinstruktör för målvakter
  • Målvaktsutbildare i södra Sverige genom Svenska Hockeyförbundet
  • Instruktör för Svenska Hockeyförbundet på regionscamper
  • Mv-tränare i Karlskrona HK under 10 år
  • Mv-tränare i Tingsryd 2005-2006
  • Mv-tränare i Växjö Lakers 2011-2015 A-lag och J-20 superelit

Fokus på utveckling av målvakter

Vid sidan av Svensson kommer även en välkänd kille göra debut inom målvaktstränaryrket. Martin ”Findus” Pettersson kommer tillsammans med ”Ankan” ansvara för A-lagets målvakter.

– Att få behålla Martin i laget känns givetvis jättebra, samtidigt får han en bra start i sin nya karriär med en mentor som ”Ankan”. De båda kommer att vara till stor hjälp för våra målvakter William King och Oscar Malm. ”Ankan” och ”Findus” kommer dock inte lägga all sin fokus på A-laget. Vi har bokat in en istid varannan vecka som endast kommer tillägnas klubbens målvakter. Det kommer att handla om alla målvakter från A-laget ner till team -03 på samma is. Här tar föreningen ett stort kliv i rätt riktning då målvakterna allt som oftast glöms bort i mindre klubbar, avslutar Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.