Foto: SVT/Torbjörn Sunesson

HIF Karlskrona bjuder in nyanlända till match

Uppdaterad
Publicerad

50 nyanlända flyktingar från förläggningen i Fur bjuds in till HIF Karlskronas hemmamatch på söndag.

– Vi gjorde ett sådant initiativ förra säsongen som var väldigt lyckat. Det var uppskattat av de boende och övrig publik tyckte att det var ett bra initiativ. Det är en integrationssak, säger Mats Svensson, ledamot i HIF:s styrelse.

Det är i samband med elitseriematchen i handboll som boende från anläggningen bjudits in till Karlskrona idrottshall. HIF Karlskrona möter Lugi HF och klubben har även passat på att bjuda in 50 studenter från BTH.

– Vi vill lyfta fram handbollen och visa upp sporten, säger Mats Svensson.

På flyktingförläggningen i Fur ser de boende fram emot matchen. Bussen dit kommer att fyllas helt.

– De boende som var där sist upplevdes som väldigt bra support. Jag förväntar mig att det blir lyckat även denna gången, säger Jesper Dagsberg, platchef på förläggningen.

Hur kommer ni ladda inför matchen?

– Vi kommer ha några timmar tillsammans innan vi tar bussen till matchen. Sist gjorde vi flaggor och målade ansikten så det blir nog något liknande.

Vad betyder detta för integrationen?

– Jag tänker att man borde göra mer sånt här. Integrationen borde fler ta sitt ansvar för. Det tycker jag HIF gör genom ett sådant här event. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.