Hockeylag i nytt juniorsamarbete

Uppdaterad
Publicerad

KHK ingår nu samarbete med KRIF på juniorsidan. Klubbarna ska ha ett gemensamt J18-lag i division 2. Det presenterades på en presskonferens i arenan i Karlskrona i dag.

Ett nystartat samarbete presenteras i dag under en presskonferens. Det hela handlar om ett samarbete mellan Karlskrona HK och Kallinge/Ronneby IF, KRIF.

– Det är på juniorsidan som vi ska ha ett gemensamt J18-lag i division 2, säger Niclas Skoglund, pressinformatör på KHK.

Avtalet mellan klubbarna skrevs under presskonferensen.

– Den här idén bottnar i att vi är två föreningar som vill framåt och uppåt. Vi ser då nyttan av att använda oss av varandra när vi bor så nära. Vi kan ta ett steg till ihop, istället för att jobba frenetiskt själva. Vi tror att det här kan stärka juniorhockeyn.

Ytterligare samarbeten framöver

Avtalet gäller först och främst under säsongen 2015-16.

– Jag kan även säga att det kommer att bli ytterligare större samarbeten gällande andra lag längre fram, säger Niclas Skoglund.

Laget kommer att heta KRIF/KHK och ha sin bas är i Kallinge och Soft Center Arena – där kommer alla träningar och matcher spelas.

KHK:s sportchef Micke Sundlöv säger att det här arbetet är en viktig pusselbit i arbetet för att stärka och bredda hockeyn i regionen.

– Med detta hoppas vi hitta än mer vägar till samarbete över gränserna med flera av våra lag och i slutändan bli starkare och bredare i båda föreningarna. Det ska bli spännande att följa detta framöver, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.