KHK gör sig redo för SHL

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka drar Karlskrona Hockeyklubb igång sin försäsong på riktigt. Men redan nu börjar man känna på isen inför lagets första säsong någonsin i högsta serien.

Den 16 september spelas det SHL-hockey för första gången i Arena Karlskrona. Det är en bit kvar tills dess, men uppladdningen har börjat och laget innehåller en del nyheter från i våras. En av dem är målvakten Linus Fernström, som värvats in från Frölunda. Han har redan kommit in i gänget.

– Man märker att laget är byggt på hur personerna är. Det är väldigt bra killar allihopa och alla umgås med alla. Det är inga grupperingar, som det ibland kan vara i ett lag, säger 28-årige Fernström.

Nygammal lagkamrat i målet

Fernström får konkurrera om förstaplatsen i mål med förra årets succéspelare, dansken Patrick Galbraith.

– Jag känner faktiskt Patrick, vi har spelat ihop i Frölunda. Han är en kanonkille. Det får visa sig vem som är bäst, så får den personen stå, säger Fernström.

Låga förväntningar kan gynna

Som nykomling är KHK nederlagstippade i serien. Men att slå ur underläge kan gynna laget, tror assisterande tränare Tobbe Karlsson.

– Vi var nederlagstippade förra året också. Jag tror att det kan passa oss rätt så bra, så att vi kan chocka många.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.