Klämde fast fruns huvud i dörren

Uppdaterad
Publicerad

Han tog strypgrep på henne, slungade in henne i soffryggen och klämde fast hennes huvud i ytterdörren. Nu döms den 45-årige mannen för grov kvinnofridskränkning mot sin hustru.

Under nästan ett års tid begick den 45-årige mannen grova kränkningar mot sin hustru.

Listan över gärningar står skriven i domen och är på hela 13 punkter. Bland annat handlar det om hur mannen vid flera tillfällen tagit till våld mot kvinnan, bland annat genom att slunga in hennes huvud i ryggen på deras soffa.

Slog henne med stekpanna

Vid ett annat tillfälle har mannen misshandlat kvinnan genom att trycka ner hennes huvud i en disko och sedan spolat vatten över hennes huvud.

Han har också slagit hennes huvud mot en stekpanna och vid ett annat tillfälle klämt fast henne i ytterdörren.

Nu döms den 45-årige mannen i Blekinge tingsrätt för grov kvinnofridskränkning.

Skyddstillsyn

Straffvärdet för grov kvinnofridskränkning uppgår i detta fall till fängelse i 10 månader. Men eftersom mannen tidigare är ostraffad bedömer tingsrätten att han inte ska dömas till ett så långt fängelsestraff  – utan istället två månaders fängelse, samt skyddstillsyn med särsikld behandlingsplan.

Eftersom NN är tidigare ostraffad och har gett klart uttryck för en insikt i sin problematik samt tydligt visat på en vilja till förändring så anser tingsrätten att han ska få en chans med en skyddstillsyn i stället för ett längre fängelsestraff”, skriver tingsrätten i domen.

Mannen ska även betala 42 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.