Kräver ursäkt efter SVT-uttalande

Uppdaterad
Publicerad

Företrädare för fyra partier i Karlskrona kräver nu en offentlig ursäkt av kommunstyrelsens ordförande Patrik Hansson (S). Orsaken är att S-ledaren i SVT anklagade oppositionen för att medvetet förhala arenabeslutet.

Det är ledande företrädare för Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet som i ett öppet brev i dag kraftigt reagerar på Hanssons uttalande efter det inställda sammanträdet i går.

”Att kommunstyrelsens ordförande, Patrik Hansson, anklagar ledamöter från oppositionen för att försöka förhala beslut som bygger på egna tillkortakommande är ett övergrepp mot demokratin, det är ett ohederligt uttalande och ren politiskt smutskastning.”, skriver oppositionspartierna i ett gemensamt uttalande.

Partierna menar att det är Patrik Hanssons egen partivän Rikard Jönsson som i egenskap av ordförande i fullmäktige har ansvar för att handlingarna kommer ut i tid.

”På torsdagens kommunfullmäktige visade det sig att sammanträdet ej blivit lagligt sammankallat och kommunfullmäktiges ordförande valde då att ställa in mötet. Det fanns ingen från oppositionen som krävde att Kommunfullmäktige skulle ställas in, utan detta var ett beslut som helt och hållet fattades av kommunfullmäktiges ordförande.”, står det i brevet.

Patrik Hansson själv säger:

– Anledningen till att mötet fick ställas till berodde inte på några enskilda ledamöter utan på ett handhavandefel i den kommunala organisationen. Men min upplevelse är att det finns enskilda ledamöter i fullmäktige som gör vad de kan för att förhala eller bromsa beslutet om arenan.

– Det ser jag tydligt när jag följer olika debatter och flöden på sociala medier.

Tänker du be om ursäkt?

– Nej. Jag vet inte vad jag ska be om ursäkt för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.