Kritiserad chef tillbaka på socialen

Uppdaterad
Publicerad

Den verksamhetschef på socialen som tidigare i år flyttades efter att ha skrivit invandringskritiska inlägg på nätet är nu tillbaka på förvaltningen.

Mannen tvingades byta tjänst under våren efter att bland annat ha skrivit att ”det svenska mångkulturella experimentet har totalt havererat” på mikrobloggen Twitter. Han var då verksamhetschef på socialförvaltningen i Karlskrona och var bland annat i nära kontakt med asylsökande.

– Han är tillbaka och det som skrevs på Twitter i våras är överspelat, säger Ingrid Hermansson (C), socialnämndens ordförande.

”Väldigt förvånad”

Men andra ledamöter i socialnämnden är kritiska till beslutet.

– Jag måste säga att jag är väldigt förvånad. Jag har inte fått någon information och jag tror inte att det gått ut någon till övriga i socialnämnden heller. Jag känner att jag nu måste ta reda på mer om vad som ligger bakom det här beslutet, säger Björn Fries (V), ledamot i nämnden.

Socialförvaltningens tillförordnade chef Jesper Björnsson vill varken bekräfta eller dementera om mannen är i tjänst igen. SVT Nyheter Blekinge har sökt mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.