Foto: SVT

Missfärgat vatten ska åtgärdas

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka påbörjar Karlskrona kommun en spolning av vattenledningsnätet i Nättraby för att komma tillrätta med problemen med missfärgat vatten.

Den 1 september planerar Karlskrona kommun att påbörja spolningar av vattenledningsnätet i Nättraby, Gredeby, Skavkulla, Skillingenäs, Grönadal och Dalby. Det för att komma tillrätta med problemen med missfärgat vatten.

Spolningarna kommer att starta på tisdagen och ske etappvis. Arbetet beräknas pågå under både september och oktober.

”Ser oaptitligt ut, men är ofarligt”

Kommunen meddelar att trycket i vattenledningarna kan komma att minska under tiden arbetet pågår, samt få ytterligare missfärgningar under tiden. Vattnet kan också försvinna helt under korta stunder.

I ett pressmeddelande från Karlskrona kommun skriver man att missfärgningen beror på att partiklar av järn och mangan lossnar från insidan av vattenledningarna. ”Det ser oaptitligt ut, men är ofarligt”.

Vattentank finns placerad vid:

– ICA Nättraby

– Miljöstationen på Koltrastvägen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.