Foto: SVT

Nej till låsta dörrar i sporthallen

Uppdaterad
Publicerad

Ronneby simsällskap protesterar nu mot kommunens beslut att låsa dörrarna till Ronneby sporthall på eftermiddagarna.

Ronneby kommun valde att stänga sporthallen från klockan 16.00 på vardagarna för att sätta stopp på busliv och stölder. Men det beslutet är inte Ronneby simsällskap nöjd med.

Föreningen klagar på att barn och ungdomar nu inte kommer in i hallen vid sin träning. Dessutom måste ledarna lämna sina grupper för att hela tiden gå och öppna dörren till ungdomarna som ska träna.

”Ronneby kommun är en kurort och önskar att vara. Då är det motsägelsefullt att man stänger sporthallen”, skriver simsällskapet i ett brev till kommunen och vill ha ett möte ansvariga på fritid- och kulturnämnden.

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare har berättat har det varit mycket stölder av kioskpengar och skadegörelse i hallen. För ett år sedan var det sju inbrott på tre veckor. Då krävde simklubben som förlorade tusentals kronor på stölderna åtgärder från kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.