Ny ägare till Östersjögymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Skolkoncernen Fria Läroverken tar över Östersjögymnasiet i Karlshamn.

Uppgörelsen blev klar under måndagen. Det är andra gången på två år som gymnasiet räddas av nya ägare med bara några månaders varsel.

2013 tog Gymnasieskolor i Syd AB inom Karl-Oskarskoncernen över efter JB-gymnasiets stora konkurs.

Karl-Oskar utbildning AB

I våras stod det klart att även Karl-Oskarskoncernen hade allvarliga ekonomiska problem. En rekonstruktion inleddes och i maj tog Thoréngruppen över grundskoledelen.

Nu finns alltså en lösning även för gymnasierna, bland annat Östersjögymnasiet i Karlshamn.

Tillträdet sker i augusti förutsatt att ackordsuppgörelsen godkänns.

– Vi har erfarenhet av den här typen av skolor förut och vet att vi kan hjälpa till att få ordning på både kvalitet och ekonomi snabbt. Med vårt pedagogiska koncept och kvalitetsarbete kommer vi öka attraktiviteten på skolorna och gradvis höja intresset för skolorna, därmed skapas stabila skolor med hög kvalitet, säger Christine Karmfalk, vd för Fria Läroverken, i ett pressmeddelande.

Fakta Fria Läroverken

Fria Läroverken grundades sommaren 2013 och driver gymnasieskolor i Karlstad, Linköping, Malmö och Norrköping. Den första gymnasieskolan startade 2003 och sammanlagt har skolorna idag ca 1500 elever. I koncernen ingår ääven  Kronoberg Skola i Växjö och Karmfalkska gymnasiet i Norrköping.

Källa: Fria Läroverkens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karl-Oskar utbildning AB

Mer i ämnet