Ny turné för punkveteraner

Publicerad

Albumaktuella The Bones är redo för ett nytt Europaäventyr. Och nästa år fyller bandet 20 år. Löftet till fansen: att fortsätta spela ”häcken av sig”- varje kväll.

The Bones har efter alla år i branschen blivit något av punkveteraner på Europas klubb- och festivalscener. Och trots att turnélivet numera mest tycks handla om logistik och transporter är det en förväntansfull och otålig kvartett som trimmar formen hemma i Karlskrona.

– Det är som ett skoskav ungefär. Det är nånting som stör en. Så är känslan i väntan på att få komma ut och turnera och spela, säger basisten Andi Nero.

Med albumet ”Flash the leather” inleds turnén i Köpenhamn den 24 september. Därefter väntar gig i Danmark, Tyskland, Schweiz och Österrike.

– När man står där och hör introt och ska gå upp på scen, då känner man sig som Fantomen. man går in i sin lilla grotta och kommer ut som en annan, säger Beef Bonanza.

Frågan är om höstens turné kan bli en av bandets sista.

Efter tjugo år på vägarna har bandets medlemmar tvingats till andra prioriteringar i livet med familjer och barn.

– Allt har ett slut. Men vi tycker fortfarande att det är förbannat roligt, säger Beef Bonanza.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.