Hotelldirektören Johanna Hellström har precis klippt banden och tar i hand med kommunalrådet Patrik Hansson (S). Foto: SVT

Nya stadsmarinan invigd

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen klipptes bandet på Skeppsbrokajen i Karlskrona. En fräsch och trygg stadsmarina var därmed invigd.

Representanter från turistnäringen, kommunen och de lokala medierna var på plats när Karlskronas nya stadsmarina invigdes på Skeppsbrokajen. Vid samma plats som Dockside stod kalrt förra året finns numera en uppfräschad strandpromenad, gatlampor och en organiserad parkeringsplats.

Tidigare har platsen använts som en parkeringsplats, men den anses nu vara finare och tryggare. Eller som Clarion hotells direktör Johanna Hellström uttryckte det:

– Våra gäster sa att hamnen såg förfärlig ut.

Innan bandet klipptes talade flera personer om hur kajen nu är hopknuten med stan på ett bättre sätt. Detta manifesteras bland annat i ett nytt övergångsställe.

– Och här finns idag en organiserad parkering, till skillnad från den asfaltsöken som låg här tidigare, säger projektledaren Johan Stenér.

I samband med ceremonin flaggade också stadens företrädare för att Karlskrona hoppas vinna pris för årets hamn nästa år. Oavsett om det händer eller inte, var kommunalrådet Patrik Hansson (S) stolt över hur området runt kajen ser ut numera.

– Karlskrona är ju staden på vattnet och den förtjänar en fin stadsmarina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.