Pengar till parkourpark i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborgsgymnasterna har beviljats 450.000 kronor i bidrag av Blekinge idrottsförbund och Balkenhausenfonden. Men fortfarande fattas drygt två miljoner och en halv miljon kronor innan parkourparken kan bli verklighet.

Allt fler har fastnat för den franska sporten som går ut på att ta sig över och förbi hinder men hjälp av sin kroppsstyrka. När Sölvesborgsgymnasterna hade parkour-dropin den 28 december kom närmare 100 ungdomar dit. Föreningen vill ha en parkourpark, för att många står i kö för att få börja och för att ledarna ska slippa ta fram redskap varje gång det är träning.

– Dessutom är ju grundtanken att parkour utövas utomhus, säger Anna Lindh, ordförande i Sölvesborgsgymnasterna.

Föreningen har ansökt om ett bidrag om tre miljoner kronor, som parken beräknas kosta, hos Allmänna arvsfonden. Men efter att ansökan skickades in i december har föreningen beviljats 400.000 kronor i bidrag av Blekinge idrottsförbund och 50.000 kronor av Balkenhausenfonden.

– Det innebär ju att vi bara behöver lite drygt två och en halv miljon kronor av Allmänna arvsfonden. Vi jobbar även för att hitta andra finansieringssätt, säger Anna Lindh.

Allmänna arvsfonden har en handläggningstid på mellan fem och sju månader, vilket innebär att ett svar kan komma till sommaren. Föreningens förhoppning är att parkourparken blir klar det här året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.