Här vill politikerna bygga nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska ledningen i Ronneby har enat sig om ett nytt förslag om var Blekingesjukhuset ska ligga. Resultatet visades vid en presskonferens i dag.

Kommunalrådet Roger Fredriksson (M) presenterade de detaljerade planerna, som bygger på ett helt nytt sjukhus – placerat vid östra infarten till Ronneby. Priset beräknas till fem miljarder kronor.

– Vi har gjort ett stort arbete om detta. Vi har ett helt nytt förslag och en plan på var sjukhuset skulle kunna ligga. Det är rätt intressant kan jag säga – nu återstår bara att övertyga landstinget, säger Roger Fredriksson.

Men den 17 juni förra året beslutade landstingsfulmäktige om att behålla de två sjukhuset i Karlskrona och Karlshamn och rusta upp dessa.

Samtliga partier i Ronneby närvarade vid presskonferensen, men det betyder inte – enligt oppositionsrådet Malin Norfall (S) – att alla står bakom kravet att driva fram ett nybygge.

– Det här är i första hand en fråga för landstinget. Om landstinget beslutar att bygga nytt har vi sagt att Ronneby är bästa placeringsort. Men där är vi inte nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.