Foto: SVT

Så hjälper Blekinges hockeyklubbar flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyklubben Krif har startat ett eget integrationsprojekt. Målet är att få in fler nyanlända i föreningslivet.

Föreningen i Ronneby har redan beviljats 400 000 kronor i bidrag för projektet av länsstyrelsen.

– Jag är fullständigt övertygad om att hockey och idrott är en bra inkörsport till det svenska samhället, säger Anders Thomsson, sekreterare i Kallinge/Ronneby IF.

– Jag har själv hållit på med idrott i 45 år och vet hur viktigt det är med gemenskap och tillhörighet.

Föreningen kommer att kontakta nyanlända i skolorna och ge dem möjlighet att träna och lära sig mer om kost och hälsa. En del av avgifterna kan subventioneras med hjälp av projektpengarna.

– Alla som vill prova på hockey ska kunna göra det hos oss. Vi får se hur det faller ut. Vi är ju fortfarande i uppstartsfasen, säger Anders Thomsson till SVT Nyheter Blekinge.

I veckan inledde dessutom den svenska hockeyligan SHL sin satsning ”Det här handlar inte om hockey”. Fjorton klubbar, varav en av dem är Karlskrona HK, har gått samman och startat en insamling för barn på flykt.

– Nu handlar det om alla barn som är på flykt och vi välkomnar alla offensiva initiativ. En insamling, fjorton klubbar och en liga ska självklart medverka för att skapa  skillnad för de barnen, säger vd Jörgen Lindgren i en kommentar på SHL:s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.