Foto: Scanpix

Kommun och hockeyklubb i samarbete om alkoholfrågor

Uppdaterad
Publicerad

Ett samarbete mellan kommunen och hockeyklubben i Mörrum ska få ungdomar att inte dricka alkohol. Det handlar om att öka klubbens ungdomars medvetenshet om alkohol och vad ett för tidigt drickande kan leda till.

För att sprida information om alkohol och förhindra att minderåriga dricker inleder nu Karlshamns kommun ett samarbete med Mörrum hockey.

Syftet är att förbättra folkhälsan i kommunen.

Samarbetet mellan kommunen och hockeyklubben går ut på att öka medvetenheten om alkohol, både för klubbens ungdomar och för deras föräldrar.

Jinglar i arenan

Man kommer också ta upp vad ett för tidigt och osunt drickande kan leda till. Det görs bland annat genom filmer och jinglar som spelas upp under matcher i arenan.

Jenny Andersson på Karlshamns kommun säger i ett pressmeddelande att samarbetet kommer att pågå fram till årsskiftet och att det handlar om att informera om och diskutera olika alkoholrelaterade frågor utifrån den nationella TÄNK OM-kampanjen.

Kampanjen genomförs av Folkhälsomyndigheten i samarbete med Systembolaget, Länsstyrelsen och Polisen.

– Vi hoppas att samarbetet faller väl ut och att detta är startskottet till ett utökat och långvarigt samarbete med kommunens alla idrottsföreningar, säger Jenny Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.