Foto: SVT

Skolbarn får inte gå förbi sprängplats

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens sprängolycka i Spandelstorp utanför Karlskrona får skol- och förskolebarn inte längre gå förbi byggarbetsplatsen när de ska till lekplatsen.

Många av de boende på Musikgatan i Spandelstorp har upprörts över den sprängning som gick fel i måndags, då stora stenar flög iväg, där en höll på att träffa en hantverkare och en annan träffade ett hus. Nu har en förälder hört av sig till Spandelstorpsskolan samt områdets förskolorna av oro för de barn som passerar byggarbetsplatsen på väg till den intilliggande lekplatsen.

– Jag gick ut med ett mejl till all personal att vi låter bli att gå åt det hållet nu de närmsta  två veckorna, eftersom vi inte vet någonting om sprängningarna, om när de kan ske, säger Annika Holmqvist Lundh, som är rektor på Spandeltorpsskolan.

Samma direktiv har även förskolornas personal fått i väntan på besked om sprängningarna ska upphöra. SVT Nyheter Blekinge har utan framgång försökt nå vd:n för företaget som är ansvarigt för sprängningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.