Stena-katten har fått tillfällig bostad

Uppdaterad
Publicerad

Stena-katten har fått ett tillfälligt hem hos en anställd på Stena Line. Samtidigt pågår fortfarande detektivarbetet med att hitta hans ägare.

Inlägget om den upphittade katten på färjeterminalen i Karlskrona har fått stor uppmärksamhet. Hittills har det delats över 14 500 gånger och förslagen på vem som kan äga katten är många. Eftersom han inte är chipmärkt är det svårt att hitta ägaren.

– Vi kommer att lägga upp en emailadress under eftermiddagen. Om man tror att man är ägare kan man skicka in detaljer om katten, som gärna är specifika, så att vi kan matcha med de detaljer vi känner till, säger Alexandra Hansson Hallgren, marknadsansvarig för Polen och Lettland på Stena Line.

Det var i lördags som några polska resenärer upptäckte att de hade fått en fripassagerare i sin bil. Katten togs om hand av personal.

– Den släpptes bara av och i och med att vi inte har lyckats få tag i dom på telefon så vet vi inte vilket håll de kom ifrån, säger Alexandra Hansson Hallberg.

Fått tillfällig bostad

Första natten fick katten spendera i stuveriarbetarnas lokaler, men nu har han fått ett tillfälligt hem hos en i personalen.

– Han har det jättebra och får bo tillfälligt hos en anställd tills vi har hunnit bearbeta alla svar som kommit in, säger Alexandra Hansson Hallberg.

Vad gör ni om ni inte hittar ägaren?

– Vår målsättning är att först och främst att hitta kattens ägare, men gör vi inte det adopterar vi bort katten till någon snäll som vill ha honom, säger Alexandra Hansson Hallberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.