Foto: Björn Hansson

Tågstopp efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En olyckshändelse i Karlskrona orsakade under måndagskvällen stopp i tågtrafiken. Två personbilar hade kolliderat i anslutning till järnvägsövergången vid Sunnavägen.

Under måndagskvällen stoppades all tågtrafik mellan Karlskrona och Kristianstad på grund av en olyckshändelse i Karlskrona.

Det var vid 17-tiden som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till järnvägsövergången längs Sunnavägen i Karlskrona, där två personbilar kolliderat.

Till en början betecknades det hela som en smitning, då uppgifter fanns om att en person ur en av bilarna ska ha avvikit från platsen efter olyckan.

Under kvällen gick dock polisen ut med en rättelse på sin hemsida om att det hela inte handlar om smitning, utan att en person som var inblandad i olyckan ska ha tagit sig från platsen till fots. Övriga omständigheter kring händelsen är oklara.

Beordrade tågstopp

Polisen beordrade tågstopp i samband med olyckan. Tågstoppet var mellan Karlskrona och Kristianstad och även mellan Karlskrona och Emmaboda.

Två personer uppges ha blivit skadade i samband med olyckan och fått föras med ambulans till sjukhus, men hur pass allvarligt är i nuläget oklart.

– Det ska inte vara livshotande skador. Ena personen ska ha skadat sig i benet, säger Emily Garnheim på polisens ledningscentral.

Tågstoppet hävt

Strax före halv åtta på måndagskvällen uppgav Trafikverket att tågstoppet i Karlskrona är hävt.

Enligt Trafikverket kommer tågtrafiken rulla normalt på sträckan senare under kvällen. Redan inställda tåg som är ersätta med buss kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.