Ann-Louise Trulsson (KD) vill stänga Sunnadalskolan. Foto: SVT

Trulsson: ”Stäng Sunnadalskolan”

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraten Ann-Louise Trulsson vill stänga Sunnadalskolan i Karlskrona. Det skriver hon i ett förslag till kommunfullmäktige i Karlskrona.

På Sunnadalskolan, som ligger i Kungsmarken har 98 procent av eleverna svenska som andra språk, vilket Ann-Louise Trulsson menar är en bidragande orsak till att antalet elever i årskurs 9 som blir godkända väntas bli lågt nästa år.

– Jag sitter i kunskapsnämnden och vi får signaler genom den statistisk vi får tilhanda vad gäller antalet godkända elever. De sifforrna ser allt sämre ut och jag befarar att de kommer att se ännu sämre ut framöver, säger hon.

I en interpellation till fullmäktige skriver hon att kommunen därför borde stänga skolan och fördela eleverna på andra skolor. Hon lyfter fram Rosengårdsskolan i Malmö som exempel, där högstadiet stängdes 2013. När eleverna flyttades till andra skolor förbättrades deras resultat markant.

– När man splittar upp får man den naturliga integrationen. Barnen och ungdomarna på Sunnadalskolan pratar arabiska på rasterna, har jag hört det själv. Man får inte blunda för den här verkligheten, säger Ann-Louise Trulsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.