Foto: Sarah Bruze

U21-möter San Marino på Strandvallen

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag möter U21-landslaget San Marino på Strandvallen. SVT Nyheter Blekinge träffade Mjällby-spelaren och målvakten Jesper Johansson.

Målvakten Jesper Johansson kände sig minst sagt som hemma när U21-herrlandslaget tränade på Strandvallen under gårdagen. På torsdag möter laget San Marino i säsongens första EM-kvalmatch, och för Jesper Johansson blir det första matchen i det blågula stället.

– Det känns fantastiskt kul, speciellt eftersom matchen är på ens hemmaborg och man är här ifrån. Det känns bara kul, säger han.

Efter U21-herrlandslagets guldskräll i EM i Portugal har stora delar av truppen bytts ut eftersom de nu är för gamla. Förbundskapten Håkan Ericson är dock mån om att spelarna inte ska känna sig pressade av sommarens framgångar.

– Det här är nya förutsättningar och vi ska ha våra drömmar och våra förhoppningar om att det här kan gå hur långt som helst, säger han.

Även Jesper Johansson menar att ett nytt lag ger nya förutsättningar.

– Förhoppningsvis så kommer det att gå bra, det är det vi strävar efter. Vi ska ta varje match, en efter en, och försöka göra det så bra som möjligt, säger han.

Hur är det att spela i U21-landslaget?

– Det är en fantastisk upplevelse och en pojkdröm. Det är många som drömmer om det men inte många som får uppleva det, så det gäller att suga på karamellen och jobba vidare och inte vara nöjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.