Serhat Demirok, alias artisten ”Beatzzeria”. Foto: SVT

”Världens största musikfestival” i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll drog ”Världens största musikfestival” igång i Blekinge. Det är en gemensam satsning av studieförbunden i hela landet med en mängd konserter och musikevenemang under en vecka.

Artisten Beatzzeria, som egentligen heter Serhat Demirok och kommer från Bräkne-Hoby, var den första av över hundra lokala artister och band som kommer att spela runt om i Blekinge i veckan.

Själv cirkelledare

Förutom att han ingår i duon Coola Kids och har jobbat med Frej Larsson är han också själv cirkelledare i ett studieförbund.

– Det är skönt att vara cirkelledare. Man umgås med folk som har samma intresse, folk som vill göra något med sin fritid. Och är det musik är det riktigt fett. Alla älskar musik, säger Serhat Demirok.

En del av syftet med ”Världens största musikfestival” är just att visa vad studieförbunden betyder för det svenska musiklivet.

– Nästan alla som håller på, och sedermera blir stora namn, har börjat och jobba tillsammans med ett studieförbund. Man behöver replokal och man går på workshops och lär sig, säger Bosse Johansson, ABF i Blekinge.

Många spelningar

Totalt räknar man med över 2.000 musikframträdanden på 300 scener i landet under veckan – men just på premiärspelningen i Blekinge saknades publik.

– Ja, det var ju ingen större publiksuccé men vi ger inte upp, vi kör på! Det är ju så att gör man många spelningar så går inte alla superbra – publikt sett. Detta gick kanonbra konstnärligt istället! avslutar Bosse Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.