Foto: SVT

”Världens viktigaste match” spelades i Kallinge

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen spelades ”Världens viktigaste match”, som den har kallats av arrangörerna.

Matchen spelades för att samla in pengar till rehabiliteringen av Johan Johansson, som var rektor på skolan där den mördade flickan Yara gick.

– Meningen med matchen är egentligen att trigga Johan, att han ska få känna doften och känslan i omklädningsrummet igen. Men hela syftet är att samla in pengar till Johans rehabiliteringsfond, säger Bengt-Åke Claesson, en av initiativtagarna.

Över 1000 personer slöt upp i Kallinge och det var fullsatt i hallen. Det blev ett känslofyllt möte mellan huvudpersonen Johan Johansson och hans gamla hockeykompisar innan matchen skulle dra igång.

– För oss är det en självklarhet att ställa upp för Johan och det visar också hur omtyckt han är som person, säger tidigare lagkamraten Torbjörn Karlsson.

”Jag är jättetacksam”

Johan Johansson skadades svårt i en självförvållad olycka efter mordet. Pengarna från matchen ska gå till hans rehabilitering. I de två lagen fanns hans gamla lagkamrater från Kallinge/Ronneby, Tingsryds AIF, Karlskrona HK, Växjö Lakers och IF Troja-Ljungby.

Hans familj och släkt som var på plats var tagna av stunden.

– Det känns omvälvande. Jag kunde aldrig tänka mig att det skulle kunna bli något sådant här. Jag är jättetacksam för alla funktionärer, spelare och alla som har kommit, säger Karin Johansson, Johans fru.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.