Yaras mördare flyttas från anstalt

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som dömdes till livstid för mordet på åttaåriga Yara har flyttats från kvinnoanstalten Hinseberg till rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.

Åttaåriga Yara mördades på valborgsmässoafton förra året. Hennes morbror och hans fru dömdes för mordet. Morbrodern dömdes till 14 års fängelse och hans fru till livstid.

Hennes psykiska hälsa har granskats och slutsatsen i tingsrätten och hovrätten blev att hon saknar förmåga till medkänsla, skriver Kvällsposten.

Kvinnan har suttit inlåst på kvinnoanstalten i Hinseberg, men under hennes tid där har hennes psykiska hälsa försämrats och nu vårdas hon istället på rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.

I går kunde SVT Nyheter Blekinge berätta att Yaras morbror kommer att få avtjäna sitt straff på Tidaholmsanstalten, som är ett fängelse med högsta säkerhetsklassen. Det på grund av att det finns en hotbild mot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.