Foto: Henrik Friberg

2.000 i manifestation till stöd för rektorn

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen lockade en ljusmanifestation till stöd för Tullskolans rektor och hans familj uppemot 2.000 personer till Stortorget i Karlskrona.

– Man känner sig tvungen att ställa upp på sådant här och visa den stackars drabbade familjen att man stödjer dem, och jag är glad att det har kommit så mycket folk, säger Sven-Erik Olsson som är en av dem som tagit sig till Stortorget.

Magnus Berg har bott granne med familjen i sju år.

Fallet Yara

– Hela historien är så hemsk att man mest bara mår dåligt av hur det hela har fungerat, och hur man kan behandla människor på det sättet, säger han till Blekingenytt.

Initiativtagaren till ljusmanifestationen, Bengt-Åke Claesson, är överväldigad över den stora uppslutningen på torget.

Vad tror du att den här manifestationen betyder för Johans familj?

– Jag vet att de känner väldigt varmt i hjärtat för det här. Nu när alla människor kommer hit blir det så påtagligt att så många bryr sig. Det har kört folk från 20 mil i radie ner hit som är här nu i kväll, säger initiativtagaren Bengt-Åke Claesson.

”Har varit omtumlande”

Mellan 1.500 och 2.000 personer har kommit till Stortorget för att visa sitt stöd för familjen. Karin Johansson – frun till rektorn Johan Johansson – är en av dem som kommit dit.

Hur har veckan varit?

– Den har varit omtumlande på alla sätt och vis. Vi har fått väldigt god respons för att vi berättat vad som hänt med Johan, säger Karin Johansson.

Vad tänker du om initiativet i kväll?

– Jag blir rörd över att så många engagerar sig i Johans fall. Jag vill rikta ett stort tack till alla som kommer hit, säger Karin Johansson.

ad har folk som kontaktat er i veckan sagt?

– De tycker att det är skönt att sanningen äntligen har kommit fram och att få veta hur Johan mår, säger hon.

Ulla Widenfors tycker hela historien är så otäck att hon får gråten i halsen då hon svarar.

– Vi kanske lär oss någonting allihopa, att vara mer observant, särskilt om barn far illa. Det är viktigt, jätteviktigt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Yara

Mer i ämnet