Foto: Arkivbild

Attackerade tågvärd och resenärer – får fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig man från Sölvesborg döms till fängelse i tre månader för bland annat misshandel, ofredande och förgripelse mot tjänsteman.

Det var på juldagen förra året som den berusade 24-åringen åkte Öresundståg och upplevdes som stökig av en tågvärd. Värden bad honom att gå av vid nästa stopp, varpå mannen ska ha blivit arg, slagit mot tågvärden och dragit i hans kläder så att de gick sönder.

När tåget, som var på väg mot Karlskrona, stannade i Mörrum klev mannen av.

Slog resenärer

Det gjorde också ett sällskap som var på väg hem från Kastrup där de landat efter en semesterresa. De attackerades av den berusade 24-åringen, som gav sig på dem med knuffar och knytnävsslag. Han ska även ha slitit sönder kläder på en av personerna.

Mannen har sagt till polisen att han varken kan erkänna eller neka till brotten, då han var för berusad för att ha något minne av vad som hände. Men de poliser som kom till Mörrums station när de attackerade resenärerna slagit larm hotades av honom – och därför döms mannen även för hot mot tjänsteman.

Ska betala skadestånd

24-åringen döms av Blekinge tingsrätt även för narkotikabrott då han hade ett centralstimulerande preparatpå sig när han greps.

Straffet blir tre månaders fängelse. Han ska även betala skadestånd till brottsoffren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.