Bättre täckning på Listerlandet efter sopbilskoll

Publicerad

Efter att Sölvesborgs kommun låtit undersöka mobiltäckningen i kommunen har de stora operatörerna nu agerat för bättre täckning.

Mobiltäckningen i Sölvesborgs kommun har blivit rejält bättre tack vare sopåkarnas kartläggning i fjol somras av hur lätt – eller svårt – det då var att få kontakt med olika mobiloperatörer.

Efter mätningarna kunde kommunen sätta press på operatörerna med resultatet att Telia/Tele2 har satt upp en ny mast i Sandviken och att Telenor nyligen har justerat sina master.

-De stora har agerat. Framför allt har täckningen blivit bättre på södra Listerlandet, säger kommundirektör Roger Zetterqvist till P4 Blekinge.

När sopbilarna i kommunen försågs med mobiltelefoner, anslutna till de olika operatörerna, visade det sig att det fanns vita fläckar på täckningskartan. På sina håll gick det över huvud taget inte att använda mobilerna.

Även nästa sommar kommer sopbilarna i Sölvesborg att utrustas med mobiltelefoner för att på nytt mäta täckningen runt om i kommunen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.