Foto: TT

Ekenberg bröt benet – missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby fortsätter att ha det tufft. På Anders Linderoths första träning drabbades anfallsstjärnan Marcus Ekenberg av ett allvarligt benbrott. Han missar därmed resten av säsongen.

På måndagen presenterades Anders Linderoth som ny huvudtränare för Mjällby. Men hans första träning blev allt annat än lyckad.

För under ett smålagsspel kolliderade den 34-årige anfallsveteranen Marcus Ekenberg med en lagkramrat så pass illa att han drabbades av ett allvarligt benbrott.

Allsvenskan 2014

”Ren olyckshändelse”

Anfallaren fick föras med ambulans till sjukhuset, och missar nu resten av säsongen.

– Det hördes att något allvarligt hände med benet. En ren olyckshändelse, säger assisterande tränaren Jonas Andersson, som är bedrövad över det inträffade.

– Det här kommer som en rejäl chock. Det är tragiskt både för Mjällby och inte minst för Marcus, som jag lider enormt mycket med. Det här var inte alls vad vi behövde.

Prekärt tabelläge

Mjällbys tabelläge är prekärt. När halva säsongen är spelad ligger laget på kvalplats, en poäng före Halmstad på nedflyttningsplats.

– Vi ska försöka komma starka ur det här och göra 15 riktigt bra matcher, säger Andersson om fortsättningen på allsvenskan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet