Mattias Liedholm, rektor för nystartade United Continents International School i Karlskrona.

Eleverna inte välkomna i matsalen

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna i den nystartade internationella skolan släpps inte in i fängelserestaurangen The Rock.

Orsaken är den pågående tvisten mellan krögaren och fastighetsägaren.

Blekingenytt avslöjade redan i juli att det skurit sig mellan fastighetsbolaget som äger fängelset och Nicklas Platows bolag Lisas Sjökrog, som driver The Rock. Enligt fastighetsägaren saknas lokalhyra motsvarande en kvarts miljon kronor, därför valde man att säga upp kontraktet och få Platow vräkt. Formellt var det bolaget Nordic International School AB, med skolans rektorn Mattias Liedholm som vd, som stod bakom uppsägningen.

Skolan öppnade

Vita Briggen i Karlskrona

På torsdagen slogs portarna till den nya skolan United Continents International School upp och eftersom samarbetet mellan de inblandade bolagen havererat har en annan restaurang i Karlskrona fått uppdraget att fixa mat till eleverna.

– Enligt hyresavtalet har skolan rätt att utan kostnad nyttja matsalen när restaurangen är stängd. Vi har bett Lisas Sjökrog AB om tillträde till matsalen, men fått svaret att vi blir anmälda för hemfridsbrott om vi går in i lokalen, säger Mattias Liedholm.

– Det finns ingen konflikt mellan oss personligen, vi håller isär affärsrelationer och privata relationer. Det är respektive företags ombud som sköter hyrestvisten, säger Mattias Liedholm.

Krävs personal

Enligt Nicklas Platow handlar bråket om att skolföretaget inte vill betala för den personal som krävs i matsalen.

– Det går inte att ha en obemannad matservering då vi har tillstånd för alkoholservering. Eftersom skolan inte vill betala min personal kan jag inte heller hålla öppet åt eleverna, säger Nicklas Platow. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vita Briggen i Karlskrona

Mer i ämnet