Elevernas möte med KHK-hjältarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens larm om supporterkultur som gått snett, så tar nu KHK tag i att lära framtidens supportrar hur man beter sig i och omkring idrotten.

Karlskrona hockeyklubb åker runt och besöker skolor i Karlskrona för att prata om värdegrunder. Ett 20-tal skolor har visat intresse för att få besök av klubben – och idag besöktes bland annat mellanstadieeleverna på Jändelskolan i Jämjö.

– Vi vill prata om idrott och vad idrotten har gett till oss, att man kan hålla på med det istället för att man kanske hamnar snett i livet. Jag tror det är viktigt att prata om värdegrunder, då en del barn har de här spelarna som idoler och hjältar. Då kan det vara väldigt viktigt att få träffa dem på sin egen hemmaplan. Det är vitkigt för deras framtiden, säger Pelle Hånberg, huvudtränare KHK.

KHK-spelarna Alexander Wiklund och Jimmy Andersson var de som fick svara på frågor från eleverna och det blev även en hel del autografskrivande. För spelarna är det viktigt att visa på att man är en bra förebild.

– Jag vill försöka vara den förebilden som mina förebilder var för mig. Man är i en lite mindre stad och folk ser en överallt, så det är klart att man måste bete sig, säger hockeyspelaren Jimmy Andersson.

Syftet med dagens besök i Jämjö var att klubben skulle prata om värdegrundsarbete, men då eleverna själva fick ställa frågor handlade det både om hur många tacklingar som görs på en match och vilket som var hockeyspelarnas favoritdjur.

– De är stora idoler om man säger så. Jag gillar hockey och hejar på KHK, säger 10-årige Adam Alnajjar.

– Det är viktigt för alla vuxna egentligen att vara förebilder, för de ska ju visa oss ungdomar hur vi ska bete oss när vi blir äldre, säger Johanna Sjöström, 12 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.