Red Devils klubbhus i Tving. Foto: SVT

En greps vid tillslag mot MC-lokal

Uppdaterad
Publicerad

En person greps misstänkt för narkotikabrott i samband med en husrannsakan mot Red Devils lokaler i Tving i helgen. Blekingepolisens bedömning är annars att klubben hållit en låg profil efter domarna i Bergamålafallet.

Mordet på en lokal Outlawsledare i Ronneby i april 2012 ledde till långa fängelsestraff för de tre män som dömdes för dödsskjutningen – och flera av dem hade kopplingar till en undergruppering av Hells Angels, med säte i Tving norr om Karlskrona. Polisen tror att de långa fängelsestraffen haft en dämpande effekt på klubbens aktivitetsnivå sedan dess. Hårda straff för MC-relaterad kriminalitet har en allmänprevention hos dessa grupper, tror polisen.

Men i lördags kväll valde polisen ändå att slå till mot klubbhuset i Tving, där Red Devils-medlemmar numera huserar.

– En person greps misstänkt för narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning. Personen har anknytning till klubben, säger kriminalinspektör Tomas Pärlklo, som noga följt MC-gängens och ryggmärkesklubbarnas utveckling i Blekinge.

I dag uppges ett tiotal personer vara aktiva i Red Devils.

– De flesta är vuxna män med arbete och familjer. Vad man dock ska komma ihåg är att de verkar i ett nätverk med kriminella strukturer, säger Tomas Pärlklo.

Efter gripandet beslutades om en husrannsakan i klubbhuset.

Några fynd kopplade till kriminell verksamhet ska dock inte ha gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.