Olle ”Faråker” Blomström kommer hem till Karlshamn i jul för att ta plats i Stilla Nätters Kapell. Foto: SVT

Faråker blir del av julens Kapellkonserter

Uppdaterad
Publicerad

Succékonstellationen Stilla Nätters Kapell flyttar till Karlshamn och ger fem konserter i mellandagarna. En av årets gäster blir Olle ”Faråker” Blomström.

För fjärde året i rad återuppstår Stilla Nätters Kapell i mellandagarna. I år intar kapellet Eriksberg i Karlshamn. Under ledning av Oskar Appelqvist bjuder bandet med gäster på fem finstämda konserter. En av gästerna är skivaktuella Faråker, som rönt fina framgångar med debutalbumet ”Början på slutet”.

För nästan exakt fyra år sedan drogs de första planerna upp för en stämningsfull mellandagskonsert.

– Tanken var inte att göra en traditionell julkonsert utan mer en konsert där man kunde tolka de låtar man verkligen älskar, minns kapellmästaren Oskar Appelqvist.

Resultatet blev Stilla Nätters Kapell. Ett koncept som såg dagens ljus för första gången i Amiralitetskyrkan i Karlskrona vintern 2011. Sedan starten har Stilla Nätters Kapell gjort femton konserter. Samtliga har sålt helt slut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.