Fler ungdomsjobb i Blekinge

Publicerad

Arbetslöshetssiffrorna för unga i Blekinge har varit höga i flera år – men nu börjar det för första gången på länge se bättre ut.

Totalt är 2.261 unga i åldern 18–24 år inskrivna som arbetslösa som Arbetsförmedlingen i länet. Det är 159 färre än i mars förra året, rapporterar P4 Blekinge.

En anledning till att arbetslösheten minskat i Blekinge är en generellt sett ljusare arbetsmarknad.

Men chefen för arbetsförmedlingen i västra Blekinge vill också lyfta fram myndighetens fokus på ungdomsarbetslöshet – genom täta möten med dem som söker jobb samt ett utvecklat samarbete med bland annat företag och kommuner.

– Ge inte upp, det kommer finnas en möjlighet och det kommer finnas jobb även till de här som inte har arbete i dag. Det gäller att kämpa, jobbet kanske inte finns precis runt hörnet, säger Carina Hubertsson, chef över arbetsförmedlingen i västra Blekinge, till P4 Blekinge.

Vidgade vyer

Enligt henne kan det vara nödvändigt att vidga vyerna för att lyckas. Kanske kan man studera eller jobba ett tag utanför Blekinge.

– Titta lite längre bort, var inte rädd för att ta de där jobben som du kanske absolut inte vill ha, utan hoppa på dem, lär dig någonting och samla på dig en erfarenhet, säger Carina Hubertsson, chef över arbetsförmedlingen i västra Blekinge, till P4 Blekinge.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.