Fortsatt hög arbetslöshet

Uppdaterad
Publicerad

Arbetslösheten i Blekinge är fortsatt hög.

Men i november var det trots tunga varsel fler som fick jobb än under samma månad i fjol.

Det visar Arbetsförmedlingens månadsrapport.

8 500 personer i Blekinge – motsvarande 11,5 procentav arbetskraften i länet – stod i november månad utan jobb. Det är 650 fler änsamma tid förra året. Men samtidigt ser Arbetsförmedlingen ett marginellttrendbrott eftersom antalet lediga platser ökade något.

– Vi ser en efterfrågan inom utbildning, vård ochomsorg, men också när det gäller offentlig förvaltning och försvaret, sägerCamilla Rejdvik Pålsson, Arbetsförmedlingschef i Blekinge.

Sett till utvecklingen i länet är det Ronneby som harden fortsatt kraftigaste ökningen av antalet arbetslösa, där 13,3 procent avbefolkningen är utan jobb.

Länet har under hösten drabbats hårt avlågkonjunkturen och i november varslades 180 personer om uppsägning. Det skajämföras med normalsnittet på 50 personer per månad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.