Mattias Christiansson blir ny SVT-chef i Blekinge. Foto: SVT

Han ska leda SVT i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Christiansson, 37, blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Blekingenytt. Han ska leda arbetet med att utveckla och bygga upp SVT:s redaktion i Karlskrona som kommer att nästan fördubblas från dagens fem till nio anställda nyhetsreportrar.

Redaktionen kommer från 2 mars 2015 inte längre att vara en editionerad del av Sydnytt-redaktionen i Malmö, utan stå på egna ben och då under namnet SVT Nyheter Blekinge. I och med det utökas den lokala bevakningen i länet, och sändningarna kommer att ha fokus på egna Blekingenyheter.

– Att få vara med och ge Blekinge ännu mer lokala nyheter ska bli både roligt och spännande. Satsningen ökar våra möjligheter att visa hur viktig den lokala journalistiken är. Och hur bra den kan vara, säger Mattias Christiansson.

Mattias Christiansson som just nu vikarierar på SVT:s Sydnytt i Malmö började 2001 på Sveriges Radio Skaraborg i Skövde som reporter och programledare. 2006 anställdes han på TV4 och utvecklades vidare som redaktionell arbetsledare i en rad olika funktioner, bland annat som dagchef, dagredaktör och sändningsredaktör.

Byter namn

– Med Mattias får vi en säker och nyhetsdriven publicistisk ledare på plats i Karlskrona. Det är en garant för att vi kommer att kunna göra ännu mer relevant och angelägen lokaljournalistik för blekingeborna, både i traditionell tv och online, säger Carolina Källestål, Nyhetschef Syd.

Från och med mars 2015 byter SVT Blekingenytt namn till SVT Nyheter Blekinge och kommer då att sända åtta gånger per dag över Blekinge. SVT Nyheter genomgår just nu en omorganisation i syfte att komma närmare publiken och stärka Sverigebilden. Från mars 2015 utökar SVT sin lokala bevakning från dagens 11 program till 21 regionala program.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.