Hånberg presenteras som KHK:s nye tränare

Uppdaterad
Publicerad

I våras tog han Vita Hästen till Hockeyallsvenskan – men fick ändå lämna jobbet som tränare. I dag gjorde Per ”Pelle” Hånberg klart med krisdrabbade Karlskrona HK.

47-årige Hånberg blir alltså den som tar över tränarsysslan i KHK efter Janne Karlsson – som gick vidare till seriekonkurrenten Södertälje.

Hånberg kommer närmast från Vita Hästen, som han efter en succésäsong avancerade med till Hockeyallsvenskan.

Hånberg representerade under sina aktiva spelarkarriär AIK, Almtuna och Västervik – som huvudtränare har han haft ansvar för bland andra Örebro, Almtuna och alltså senast Vita Hästen.

Per Hånberg har genom åren också gjort sig känd för sin starka kristna tro och har tidigare varit ansluten till Livets Ord i Uppsala.

Hur kändes det att få lämna Vita Hästen?

-Det var hemskt, jag grät i tre dagar.

Närmast väntar nu personliga samtal med med spelarna i laget.

– Vi ska fortsätta att spela en anfallsglad hockey, säger Per Hånberg. Den ende jag känner sedan tidigare är Jimmy Andersson, som jag hade en kort tid i Vita Hästen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.